3 entry daha
  • bu meseleyi ciddi ciddi düşünmek gerekiyor. bence şöyle yapılabilir. başlığı "km- ahlak nedir?" şeklinde açabiliriz. burada km kafes münazarası olduğunu herkese haberdar eder ve başlığı açan bu münazaranın taraflarını belirterek başlar.

    örneğin başlıktaki metnin ilk cümlesi "bu kafes münazarası x-ile benim aramdadır." şeklinde olur ve sorunsalı tanımlayarak devam eder. ikinci cümle "üzerine münazara yapılacak sorunsal tam olarak: ahlak'ın idrak edilebilecek ve en çok insanı kapsayacak şekilde nasıl algılanması gerektiği sorusudur." şeklinde olabilir.

    sonrasında başlayacak paragraf kişinin argümanıdır ve kişi istediği uzunlukta ve derinlikte yazar. ancak kural olarak kaynak gösterme zorunluluğu yine olmalıdır. her postlanmış girdi en az 1 kaynak göstermek zorundadır.

    bir diğer kural olarak tarafların satranç usulü karşıdan bir girdi beklemesi zorunluluğunun olmayışıdır. yani a kişisi sonraki okumalarından edindiği verileri ilgili başlığa yeni bir girdi olarak girebilir. ancak flood yasaktır.

    kafes münazarası taraflar uzlaştıkları bir metin ortaya çıkarabildikleri noktada biter, zaten amaç da budur. uzlaşılan noktalar: şuşuşu, uzlaşılamayacağında uzlaşılan noktalar şuşuşu şeklindeki bir metin, başlığı açanın, münazara ettiği ile özel mesajlar ya da girdiler üzerinden konuşarak anlaştığı bir metin olarak ve bu belirtilerek paylaşıldığında münazara bitmiştir. ancak her zaman yeni bir katılımcı uzlaşılan metin üzerinden tartışmayı sürdürmek hakkına sahiptir. ancak kafes münazarası doğası gereği iki kişi arasındadır ve taraflar anlaşamayana kadar yeni bir tartışmacının ilgili başlığa "bir taraf olarak" yazması yasaktır. bunun dışında fact checking ya da bir hatalı önermeyi kaynaklarını gösterme amacıyla girilen entryler meşrudur, gereklidir, faydalıdır.

    bunun dışında smell after rain'in önerdiği şekilde bir lig kurmanın çok uzun vadeli bir plan olduğunu düşünüyorum ancak bunu yönetim katından ilan etmeden, yazarlar tarafından geliştirilmesine de açığım. umarım yeni fikirlerin de katkısıyla okuyanın da yazanın da çok şey öğrendiği ve okurken eğlendiği bir format yaratabiliriz.

1 entry daha