site duyuruları » mayıs 2023 duyuruları

rütbe sistemi ve rozetler hakkında

merhabalar,

rütbe sisteminde yapılmasını istediğiniz değişiklikler ve rozet önerileriniz için bir başlık oluşturduk. yapacağınız katkıları hevesle beklediğimizi de bildirmek istedik.

sadece bu konuda değil, siteyle alakalı herhangi bir konudaki önerileriniz için lütfen bize yazınız. en başından beri bu sitenin yazarlarca alınan kararlarla yönetilmesi taraftarıyız.

mutlu akşamlar.

verileriniz hakkında

merhaba,

değerli yazarımız @muktesid'in #4696 numaralı girdisindeki soruları üzerine bu duyurunun gerekli olduğunu düşündük. siz de kullanıcı verilerine dair sorularınızı bu başlık üzerinden iletebilirsiniz.

"iqsözlük hakkımızda ne gibi veriler topluyor?"

istesek de göremediklerimiz: yazarların şifreleri. (bkz: enkripsiyon)

anonim olarak gördüklerimiz: ne zaman kaç kişinin online olduğu, sınav performansları, başlıkları kaç kişinin okuduğu, başlıklarda ne kadar zaman geçirildiği, hangi şehirlerden siteye ulaşım sağlandığı.

kullanıcıya bakarak incelediğimiz veriler (rozet sistemi geleceği için değerlendirdiğimiz veriler): kişinin kaç girdisi olduğu, bunların upvote-downvote oranı, bunların toplam girdiye oranı, karma puanı.

görmeyi etik bulmadığımız ve bu yüzden görmediğimiz ancak yazılımsal mimari gereği istesek görebileceğimiz veriler : mesajlarınız.

" anonim olsak da mevcut verilerimizden kim olduğumuzu öğrenebiliyor mu?"
-öğrenemiyor, öğrenmek isterse size mesaj atarak sormayı yeğleyecektir.

"iqsözlük patenti alındı mı?"
-patent bu tür bir sosyal platform için mümkün müdür bilemiyoruz. isim hakkı başvurusu yapılmış durumda.

bununla beraber, verilerin yönetimi hakkında bir fikriniz (ve/veya bunun altyapısını sağlayabilecek yazılım bilginiz varsa) lütfen yönetime bunu iletiniz. sözlük yönetimi elbette her şeyi doğru yapmaya çalışsa da bunu tek başına (teknik yetkinlikler, personel ve zaman kısıtı yüzünden) başaramaz. yalnızca şeffaflığı ve kullanıcılara karşı dürüstlüğü temin edebilirler ve bunu amaçlamaktadırlar. kullanıcılara hesap verebilirlik konusundaki önerileriniz de yöneticilerce dikkate alınacaktır, lütfen makul bulduğunuz her öneriyi bize yazınız.

her duyuruda aktarmak istediğimiz şeyi tekrar hatırlatalım. buradaki kuralları ve işleyişi kullanıcılar belirlesin istiyoruz. bu yüzden her türlü fikrinizi büyük bir hevesle incelediğimizi biliniz.

mutlu günler dileriz.