• kitap okumaya baslayacaksanız temiz bir başlangıç olabilir.
    sırayla okuyun derim

    kaynak

  • yazdığı romanların bir hikâyeden fazlası olduğunu bildiğim; 21. yüzyıl yazarları arasında, kalemi çok nadir olan bir yazar.
    sizi yazdığı her kitapla bir serüvene sürüklerken, kahramanla birlikte bir tarih gezisine çıkarıyor adeta. adlarını belki daha önce duymadığınız çoğu tarihi mekâna gitmişsiniz gibi betimlediğinden, insan da burası neresi düşüncesinden çok ben orayı görmeliyim isteği uyandırıyor.

    yazmayı tercih ettiği konular beni her seferinde bu adam nasıl bir zekaya sahip düşündürüyor.
    din, tarih, kuram, tekno-gerilim, fantastik ve daha niceleri.
    kafasının içinde "bir roman yazacağım" düşüncesinden fazlası olmalı, her bir sahneyi teker teker işlerken her detayını okura aktarmak. büyük yetenek.

    şu sıralar başlangıç romanını okuyorum, diğerlerinden farklı olarak bu romanı bir çırpıda bitirmek yerine her bölümü ayrı ayrı inceliyorum. londra'daki müzeyi, havalanı yanındaki nehiri ve birçok şeyi önce görseline bakarak, notlar alarak analiz edip, sanki langdon değil de ben yaşıyormuşum gibi okumak.
    filmlerini izlerken görsel destek aldığımdan çok ihtiyaç duymamış olsam da romanları için görsel destek olayı çok farklı bir boyuta taşıyor diyebilirim.

    onun hakkında haddim olmasa da verebilecğim tek tavsiye, yazdığı şeyleri öylesine yazmadığını bilmeniz olacaktır.

    şimdiden keyifli okumalar. benden daha iyi okurları olduğuna eminim, tavsiyelerinize açığım. :)

  • davimcinin şifresi ile tanıştığımda kitabın kurgusundan kendimi kuttaramağımı hatırlıyorum.
    sonra diğerleri geldi ardı sıra.

    bu kitaplar bir kurmaca gibi görünse de bunca incelikli, ayrıntılı, girift materyali böylesine bir doku içinde işlemek müthiş bir zeka ve birikim ürünüdür.

    bildiğim kadarıyla, davincinin şifresi, melekler ve şeytanlar, cehennem kitaplarının filmleri çekildi. filmlerinin de çok başarılı olduğunu belirtmek isterim.